Mød grønlænderne i et land, der emmer af pionerånd i fortid og nutid

 

Mange rejser og ture til/i Grønland indeholder i en eller anden form mødet med den grønlandske befolkning. Gør dit produkt også det, kan du her finde film-, billed- og tekstmateriale, som du kan supplere din markedsføring af dette The Big Arctic Five-element med.

Se (og download) den 4 minutter lange film om det grønlandske pionerfolk, find billeder af grønlænderne in action og lad dig inspirere af eller brug den beskrivende tekst, der sætter ord på, hvem grønlænderne er og hvad de står for.

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FILM OM PIONERFOLKET

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FOTOS OM PIONERFOLKET

 

Pioneering - Vimeo download-01     Pioneering - photo download-01     Pioneering - BAF tools-01

 

Grønlænderne er et gæstfrit og handlekraftigt folkefærd, der gennem generationer har levet af naturen og midt i den. Naturens storhed indgyder en ro i befolkningens sind og en respekt for elementerne, som er beundringsværdig.

Grønland tiltrækker den dag i dag eventyrer fra hele verden, og de bydes velkommen af et folk af pionerer, som viser vejen og bygger bro fra traditionerne til det moderne liv.

“At møde en gæstfrihed, som jeg aldrig har oplevet magen til noget andetsteds i verden” – Henning Borchert-Jørgensen, 2012.

Grønland er på mange måder et land, som har formået at fastholde identiteten som et “oprindeligt” land med et oprindeligt folk. Et folkefærd, der er efterkommere af pionere og på mange måder stadig er det den dag i dag – ligesom udefra kommende eventyrere også kan siges at være det, da landet er så stort og mange områder endnu praktisk talt uudforsket og uberørt.

Ikke overraskende leves livet sindigt i de mindre byer og fjernt fra det mere “pulserende” byliv, man efter grønlandsk målestok kan møde i de tre største byer Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. Her er man vant til at modtage udenlandske gæster med den hjertevarme og de åbne arme, som grønlændere er kendt for.

Gæstfrihed i Grønland er i det hele taget fundamentet for ethvert hjem. Det smitter af på befolkningens holdning over for landets gæster, og i mange byer er der gode muligheder for at komme helt tæt på befolkningen.

Har man lyst til at besøge et grønlandsk hjem, kan man i mange byer og bygder komme til “kaffemik”. Kaffemik er et dansk ord for kaffe-kom-sammen. Faktisk er det ikke kaffen, som er i centrum, men derimod samværet. Hjemmets værter serverer hjemmebagt kage med kaffe og te, og så kan snakken gå om dagligdagen og lokalsamfundet – en indsigt man hverken kan læse om i bøger eller turistguider.