Se nordlyset blafre på den frostklare grønlandske himmelhvælving

 

Tilbyder du dine kunder nordlys-oplevelser, så kan du krydre dit markedsføringsmateriale med nyt inspirerende film-, billed- og tekstmateriale.

Se og download en 2 minutters nordlys-film, find nordlys fotos i slideshowet nedenfor og download dem fra vores Flickr site, og brug eller lad dit inspirere af tekstbeskrivelsen nederst på siden.

Du kan desuden downloade nordlys-ikonet, som du kan bruge til at illustrere, at du tilbyder et af The Big Arctic Five-elementerne, nemlig nordlys-oplevelsen.

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FILM OM NORDLYSET

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FOTOS OM NORDLYSET


 

Northern Lights - Vimeo download-01    Northern Lights - photo download-01     Northern Lights - BAF tools-01

 

Det bølgende, mytiske og magiske nordlys vil forundre og forbløffe dig, og Grønland er det helt rigtige sted at opleve fænomenet – ude midt i naturen, hvor fjeldet og sneen lyses op af det grønne og rødlige lysshow.

“Nordlyset er så fantastisk og giver en helt særlig ro i sindet” – Birgitte Lennert, 2011.

Dansende nordlys på nattehimlen er et syn for guder, som vintergæster i Grønland med stor sandsynlighed vil komme til at opleve. Fra det tidlige efterår oplyses nattehimlen jævnligt i nordlysets grønlige skær. Det er et naturfænomen, som altid skaber begejstring og forundring ikke bare hos førstegangsseere, men også blandt den fastboende befolkning, der ofte ses bøje nakken bagover med lige så stor fornøjelse og beundring af fænomenet som turister.

Inuit har gennem tiden også ladet sig forundre, og nordlyset har i de klare polarnætter udfordret fantasien. Et kendt sagn fortæller, at når nordlyset danser på himlen, betyder det, at de afdøde spiller fodbold med et hvalroskranie. I dag mener visse folkeslag, at det bringer barnet held, hvis det er undfanget under nordlysets magiske lysskær.

Nordlyset – eller Aurora Borealis som det også kaldes – optræder egentlig året rundt, men det ses ikke om sommeren i Grønland på grund af midnatssolen. Det forekommer ofte omkring midnatstid og opleves bedst på en mørk, klar nattehimmel fra september og frem til begyndelsen af april. Rejser man i den periode kan man se nordlys overalt i landet, men i Sydgrønland kan nordlyset allerede opleves fra slutningen af august.