Gå på Indlandsisen i uberørte landskaber og sejl blandt kæmpe isbjerge

 

Tilbyder du is-oplevelser – hvad enten det er ture til Indlandsisen, isfjordssejladser eller lign. – så kan du med fordel tage et kig på materialet på denne side.

Her kan du se og hente en ny film, der via flotte levende billeder viser hvordan turisten kan opleve isen i Grønland. Brug den evt. som teaser på din egen hjemmeside.

Hent også hente flotte is-billeder til at promovere dine produkter med og downloade The Big Arctic Five is-ikonet.

Endelig kan du finde sælgende tekster nederst på siden, der præsenterer de forskellige is-oplevelser.

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FILM OM ISEN

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FOTOS OM ISEN

Indlandsisen fascinerer enhver med sit massive omfang og al sin kraft og skønhed. Isbjergene kælves ud af gletsjerne og begiver sig på lange rejser i havet – unikke og storslåede værker fra naturens hånd. Du kan gå på isen ved Kangerlussuaq og sejle til bræer i det meste af Grønland næsten hele året rundt. Ilulissat Isfjord er verdenskendt pga. sin status som UNESCO Verdensarv.

Isflager i titusindvis så langt øjet rækker er det første tegn på, at man nærmer sig Grønlands østkyst gennem de højere luftlag. Og langsomt, men sikkert, troner også et dramatisk fjeldlandskab frem med uberørte fjeldtoppe, og gletsjerne, som er udløbere af al den naturskabte herlighed, der også kendes som den grønlandske indlandsis.

“Du ser billederne, du læser det, andre skriver på Internettet … Men det at være her og se isbjergene flyde rundt på havet, det er bare ubeskriveligt!” – Björn og Silvia Springorum, 2012.

Isen har tilbage fra historisk tid til i dag været mastodonten, der isolerede flere af landets befolkningsgrupper fra hinanden, tiltrak opdagelsesrejsende, eventyrere, videnskabsfolk og kælvede millioner af store og små isbjerge ud fra de utallige gletsjere, der ligger jævnt fordelt ud over hele Grønland.

De fleste gæster, der kommer til landet fra Danmark, vælger da også at køre ud til isen ved Kangerlussuaq, og vandre det sidste stykke op på isen for at iagttage den på allertætteste hold. Det er en once in a lifetime-oplevelse, som dog også godt kan lade sig gøre andre steder i Grønland, hvis man sejler, flyver i helikopter eller vandrer ind til isen.

Isbjerge er Indlandsisens unikke mesterværker og de findes i alle tænkelige former, størrelser og farver changerende fra hvid til blå og med grønlige, gullige og rødlige nuancer alt afhængigt af lyset, der rammer dem – fx fra midnatsolens skær, som hersker 24 timer døgnet rundt nord for polarcirklen. Jo højere mod nord, man rejser, jo længere varer perioden med midnatssol.