Oplev storslået og uberørt natur fra en hundeslæde på ægte grønlandsk manér

 

Til dig, der udbyder hundeslædeture i Grønland, har vi her på siden samlet en masse nyt materiale, som du kan bruge til at markedsføre dine produkter.

Du kan blandt andet downloade en 3 minutters film, der på smukkeste vis formidler oplevelsen at køre på hundeslæde i Grønland. Brug den på din hjemmeside eller når du er ude og præsentere dine produkter.

Du kan også hente flotte billeder og et hundeslæde-ikon, der signalerer, at du tilbyder The Big Five-elementet “hundeslæde”.

Nederst på siden finder du desuden tekstbeskrivelser om hundeslædekørsel, som du kan anvende eller lade dig inspirere af.

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FILM OM HUNDESLÆDER

 

THE BIG ARCTIC FIVE-FOTOS OM HUNDESLÆDER


 

Dogsled - film download     Dogsled - photo download     Dogsled - BAF tools

 

At køre på hundeslæde er en oplevelse for livet, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Grønland om vinteren. Du vil blive iklædt varmt tøj og køre med en grønlandsk kusk ud i de endeløse, snedækkede fjeldlandskaber.

Hundeslædeture udbydes nord for polarcirklen i Vestgrønland og i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit i Østgrønland. Sæsonen starter i februar og varer til april.

“Hundeslædekørsel er fornemmelsen af ultimativ frihed”

– Lene Frøslev, 2011

At køre på hundeslæde kan lade sig gøre i flere lande i Arktis, heriblandt Sverige og Norge, men ingen andre destinationer kan måle sig med Grønland, når det gælder autenticitet: Hundeslæden og slædehundene er nemlig dybt integreret i den grønlandske kultur, og er ligesom meget en del af landets historie, som kajakken er det.

Hundeslæden spiller fortsat en vigtig rolle som transportmiddel for fangere på jagt. Fangerne tager dog også gerne turister med på tur. Man kan vælge mellem alt fra dagsture til ugelange slæderejser med overnatning i hytte.

Hvis man vil opleve Grønland, når det er smukkest og mest dramatisk, skal man til østkysten og det enestående naturområde Liverpool Land ved Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) eller Tasiilaq på øen Ammassalik. Her er fjeldene og gletsjerne størst og indlandsisen tæt på.

De fleste vælger dog at tage på kortere ture ved Kangerlussuaq, Sisimiut, eller Grønlands største turistby, Ilulissat, som også er særklasse-smukke destinationer, der tilmed er lidt nemmere tilgængelige, hvis man flyver direkte fra Danmark til Grønland, og ikke ønsker et smut omkring Island, som et besøg i østkystbyerne kræver.